19 Temmuz 2010 Pazartesi

Çemberlitaş'ın en ünlü nalburu Metin Tuncer'in, Hilmi Bulunmaz'a doğum günü armağanı olarak çektiği fotoğraf!

"Barış şemsiyesi" altında yaşamak!...


Sevgili okurlar,

Yağmur yağmasa da, yağmur yağabileceğini gösteren en küçük bir işaret görünmese de, hattâ kapalı bir mekânda bulunulsa da, "barış şemsiyesi" altında yaşamak insan hayatına bereket getirir.

Çemberlitaş'ın en ünlü nalburu Metin Tuncer

18 Temmuz 2010 Pazar

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belediye başkanları da Türkçe özürlü, düşünme defolu, dil bilincinden yoksun, ne iş yaptığını bilmeyen zavallı kişiler!

Hilmi Bulunmaz
18 Temmuz 2010


Ben, kırk beş yıldır aynı semtte yaşayan biriyim. Günde yaklaşık olarak on dört saat Çemberlitaş semtinde bulunuyorum. Kurucusu olduğum Bulunmaz Ltd. Şti. ve Bulunmaz Tiyatro'nun binaları Çemberlitaş semtinde. Bunun yanı sıra, evim de Sultanahmet'te...

Çemberlitaş ve Sultanahmet semtleri, çok yakın zamana kadar, Eminönü İlçesi içerisinde bulunuyorlardı. Aynı zamanda, Türkiye'nin en büyük kenti olan İstanbul'un merkez ilçesi Eminönü, birtakım şaibeler besleyerek tarihteki yerini Fatih İlçesi'ne bıraktı. Bir ülkenin en büyük kentinin merkez ilçesi tarihten siliniyor ve bu konuda hiçbir tatmin edici açıklama yapılmıyor. Böyle bir "kentsel intihar" olayını düşünmek bile insanın tüylerini diken diken ediyor!

Her neyse...

Halk için değil, kapitalistler için politika yapan AKP, bu konuda da hiçbir açıklama yapmamakla birlikte, "turistlere ayıp olmasın" diye çeşitli makyajlarla işini yürütmeye çalışıyor.

AKP'nin, emeğe ve emekçilere hiçbir saygısı bulunmadığı için, her işi bedavaya getirme kurnazlığına başvuruyor.

AKP, bu kurnazlıklarından birini de, yukarıda görmüş olduğunuz pankartta şu sözlerle dile getiriyor:


YABANCI DİL
BİLEN GENÇLER!
Yaz dönemi boyunca, hem yabancı dilinizi geliştirmek hem de gönüllü olarak FATİH'İN TURİZİM ELÇİSİ olmak ister misiniz?
Mustafa Demir
Fatih Belediye Başkanı


Daha turizm sözcüğünü bile yaz/dır/abilecek dil bilincine sahip ol/a/mayan AKP'li Mustafa Demir, nasıl oluyor da, Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri olan Fatih'i yönetebiliyor?

Çıldırmamak elde değil!!!