8 Ocak 2010 Cuma

Vandalların egemen olduğu "İstanbul Kültür Dükalığı"nda, bu Vandallığı protesto eden "anonimleşmiş birinin", taş kızın sepetine bıraktığı karanfiller!

Türkiye'nin siyasal başkenti Ankara, ekonomik ve kültürel başkentiyse İstanbul'dur. "Darbeler Cumhuriyeti" olarak varlığını sürdüren Türkiye, "İstanbul Kültür Dükalığı" sayesinde, bu darbeciliğini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek istiyor. Türkiye'nin egemenleri, âdeta kuvözde yetiştirdikleri kendilerine ait kültür adamlarını, İstanbul'un daraltılmış alanlarına "tutsak" ederek, hem Türkiye'nin kültür coğrafyasını ve hem de kendilerinin soluk alanlarını sürekli olarak tık nefes hâle getirmeye çalışıyorlar.

Elmanın çürüyen yanı olan "İstanbul Kültür Dükalığı" içerisindeki kültürcülük oynayan kişiler, diyalektik yasa gereği, emekçilerin kültürel geleceklerini hızla imha etmek isterlerken, aslında kendileri şimşek hızıyla yok oluyorlar.

Halk ise, daraltılmış alanlara tutsak edilmek istenen kültürü, kendi olanaklarıyla zenginleştirmek için her türlü yola başvuruyor. Yukarıda gördüğünüz fotoğraftaki taş kızın sepetine bir kırmızı ve bir de beyaz karanfil yerleştirme inceliğini gösteren "kimliksiz kişi" yada "anonimleşmiş biri", tüm Vandalca saldırıların acımasızlığına karşın, içimizdeki gelincik tarlasına yağmur yağdırıyor!

Hilmi Bulunmaz
8 Ocak 2010
www.tiyatroyun.blogspot.com
tiyatroyun@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder